Claire Orth

Claire Orth

Auteur & Diëtist

Claire Orth is communicatieprofessional, tekstschrijver, leefstijlcoach en diëtist. Ze werkt al 4 jaar als freelance schrijver en schrijft sinds 2024 voor Vital Nutrition over voeding, gezondheid en supplementen.

LinkedIn

Ervaring

Claire Orth is een ervaren diëtist en communicatieprofessional die haar expertise in gezondheids- en voedingsgerelateerde onderwerpen inzet om informatieve en boeiende content te creëren. Haar ervaringen omvat rollen als content creator, diëtist, en communicatiemedewerker voor diverse organisaties en online platforms.

Sinds 2020 is Claire actief als freelance tekstschrijver en diëtist, waarbij ze zich richt op het schrijven van teksten over voeding en gezondheid.

Opleiding

Naast haar Bachelor in Voeding en Diëtetiek heeft Claire ook een gerichte sportopleiding gevolgd, waarbij ze zich heeft verdiept in sportvoeding en fysieke trainingstechnieken. Haar passie voor gezond leven wordt verder versterkt door uitgebreide zelfstudie in psychologie en gedragsverandering.

Met deze kennis kan Claire effectieve strategieën te ontwikkelen die mensen helpen bij het maken van duurzame gezondheidskeuzes. Claire is tevens gecertificeerd leefstijlcoach, een erkenning die haar expertise in het begeleiden van cliënten naar een gezondere levensstijl bevestigt.

  • 2021 - 2021: Post Bachelor Diabetes & Voeding
  • 2016 - 2020: Bachelor Voeding en Diëtetiek - Hogeschool van Amsterdam